banner

Aan de rivier de Linge, in een landelijk natuurgebied, ligt het karakteristieke Rumpt. Dit rustieke dorp met circa 900 inwoners behoort tot de gemeente Geldermalsen in de provincie Gelderland en is fraai gelegen in het westelijk deel van de Betuwe: de fruittuin van Nederland.

Rumpt is een actief en mooi dorp met veel historische woningen. Een open en vriendelijk dorp waar iedereen zich snel thuis voelt.

omgeving plaatje 1
Rumpt op Wikipedia

Binnen vijf minuten met de auto op de A2 en in vijftien minuten op de A15. Rumpt mag dan landelijk zijn, de belangrijkste autowegen zijn snel bereikbaar.

Door de centrale ligging in Nederland rijd je in twintig/ dertig minuten naar Utrecht, Den Bosch, Tiel of Gorinchem. Amsterdam, Rotterdam, Breda en Eindhoven liggen op vijfenveertig minuten afstand.

De streekbus heeft in het dorp 2 stops, deze bus rijdt tussen Geldermalsen, Gorinchem en Tiel. Twee kilometer verderop, in het nabijgelegen dorp Beesd, ligt het NS-station. Zo is de omgeving dus ook met het openbaar vervoer eenvoudig te bereiken.

omgeving plaatje 2
Kijk op Google Maps

Het aanbod in voorzieningen en faciliteiten is ruim. Zo is er een goede basisschool, een dorpshuis, een grote speeltuin en een protestantse kerk. Voor wie graag gaat shoppen zijn er, lekker dichtbij, meerdere winkels in Beesd, Geldermalsen en Leerdam. In Rumpt komt wekelijks de rijdende groenteboer. Liever de boodschappen direct in huis? Albert Heijn komt ze graag bezorgen.

De inwoners van Rumpt zijn graag actief. Er worden veel activiteiten georganiseerd door verenigingen en vrijwilligers, zoals de jaarlijkse feestweek voor jong & oud, bootcamp voor kinderen, een jaarlijkse braderie. De muziekvereniging en toneelvereniging maken gebruik van het dorpshuis. In het dorpshuis worden ook pool- & kaartavondjes georganiseerd, het dorp komt graag bijeen op de jaarlijkse BBQ. Voor ouderen is er regelmatig een aanschuif tafel. Voor zowel dames als heren is er de 'eetclub'. De inwoners hebben een Rumptveilig app en een app voor alle Rumptse zaken zodat iedereen snel op de hoogte is van ontwikkelingen die het dorp aangaan.

omgeving plaatje 3
Link dorpshuis

Ga zwemmen, vissen, varen en kanoën. Maak een fietstocht over de dijkjes van de slingerende rivier de Linge en geniet van het Betuwse landschap. Of maak een wandeling in het bos van Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd.

De omgeving van Rumpt is een landelijk, groenrijk gebied met uiterwaarden, wilgenbossen en historische forten en is het hele jaar fascinerend. Met kleurrijke bloesems in het voorjaar, kersen in de zomer en de appel- en perenoogst in het najaar. En, als de temperatuur ver genoeg wil zakken, met schaatsen in de winter.

omgeving plaatje 3
Over de Lingestreek

Buitenspelen is een feest in de groene omgeving van Rumpt en aan de Lingedijk is een plek waar de inwoners van Rumpt toegang hebben tot de Linge: een fijne uitvalsbasis voor allerlei waterspelletjes.
In de omgeving van Rumpt zijn meerdere kinderdagverblijven te vinden. Het opgroeiende kind kan, op 300 meter van de nieuwbouw locatie, terecht op de basisschool De Springplank, deze school werk volgens Human Dynamics. De middelbare scholen liggen in Leerdam, Geldermalsen, Culemborg en Gorinchem.

Speciaal voor kinderen worden jaarlijks terugkerende evenementen en feesten georganiseerd. Denk aan Halloween bootcamp weekend, eieren zoeken met Pasen het sinterklaasfeest, de kindermiddag in de feestweek.

omgeving plaatje 3
Basisschool
Powered By: Ted Buskop